ACT4PEOPLE ACT4PEOPLE
 
ACT4PEOPLE
Νέα
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
ACT4PEOPLE
Εκδόσεις
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Help line


Δραστηριότητες
 
 
Η ελευθερεία σου περιορίζεται

                                                                                                               Ελευθεροτυπία 20/1/09, σελ.14

   Ελευθεροτυπία 20/1/09. σελ.14

Ελευθεροτύπία 26/1/09 σελ.12

Το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής δημοσιεύεται στη διεύθυνση http://www.ajjp.org/campains/ViewOpenLetter.php

Τώρα ξέρεις και αν σε ρωτήσει κάποιος εξήγησε του γιατί σκλήρυνα. Παρ'όλα αυτά πίστεψε με κλαίω.  Κλαίω και έγω μαζί με εσένα. Οχι όμως γαι έναν, αλλά για δύο λαούς.

 Ελευθεροτυπία 26/1/09 σελ.12

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 16/09/2010

Ξεκινήσαμε και προχωρούμε τη σημαντική καμπάνια - εκστρατεία μας για τα θέματα προσοχής στο Διαδίκτυο, την καταπολέμηση της Φτώχειας και την προστασία του  περιβάλλοντος.

Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα και την Αττική και ιδιαίτερα κοντά σε σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια. Θα την συνεχίσουμε. Σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση όλων αλλά κυρίως των νέων παιδιών απέναντι σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα.

Η καμπάνια μας μπορεί και θα συνεχίσει με έντυπο υλικό το οποίο διανέμουμε και θα διανείμουμε σε επίκαιρα σημεία της Αθήνας όσο και μέσω ευέλικτων μορφών αποστολής (δωροσακούλες κλπ) προκειμένου να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατόν θετικό αντίκτυπο. Τέτοια έντυπα είναι 4σέλιδα ενημερωτικά έξυπνες – προσιτές κάρτες 2πλής όψεως για το Διαδίκτυο, μπλοκ αλληλογραφίας κλπ.

Στα ίδια πλαίσια και με τις ίδιους οδούς διανομής θα φροντίσουμε να φτάσουν σε χέρια νέων ανθρώπων αλλά και των οικογενειών τους στυλό και μπρελόκ με τα λογότυπα και τα σήματα της οργάνωσής μας.

Τέλος θα προωθήσουμε την αποστολή συγγραφικών βιβλίων φίλων μας ώστε και αυτά να φτάσουν στα χέρια των παιδιών και των οικογενειών τους.

Για την ACT4PEOPLE
ACT4CHILDREN
Ο Πρόεδρος
Κώστας Σκηνιώτης

 
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Η ACT4PEOPLE και η ACT4CHILDREN στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, είχαν τη χαρά να προωθήσουν σε προορισμούς που θεωρούν σημαντικούς, υλικό από τις δράσεις τους για να διανεμηθεί κυρίως σε παιδιά.

Πρόκειται για ένα σύνθετο Πολιτιστικό, επιμορφωτικό, συγγραφικό υλικό το οποίο έχει σκοπό να συμβάλει ως κίνητρο στην ανάπτυξη Πολιτιστικών ενδιαφερόντων για τα παιδιά. Συγκεκριμένα διενεμήθησαν:

- Το βιβλίο «ιχνηλασίες» του Κώστα Σκηνιώτη Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

- Το πολιτιστικό προϊόν «Ελλάδα – Φως – Πολιτισμός» της Peace and Glory.

- Το πολιτιστικό προϊόν περιείχε ένα DVD αναπαράστασης της αφετηρίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ίλιδα.

- Το πολιτιστικό προϊόν περιείχε 2 CD με μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας από την αρχαιότητα καθώς και σημαντικές πληροφορίες σε θέματα διατροφής.

- Το πολιτιστικό προϊόν περιείχε ένα εξαιρετικό μπρελόκ αναπαράστασης στεφάνου των Ολυμπιονικών.

- Το πολιτιστικό προϊόν περιείχε μπλούζες για παιδιά με το σύνθημα Ελλάδα – Φως – Πολιτισμός.

- Το πολιτιστικό προϊόν περιείχε έντυπα και αφίσες οι οποίες μιλούν για την ‘Ιλιδα και έχουν γραμμένο το ποίημα του Παγκόσμιου ποιητή Τάκη Δόξα το οποίο απαγγέλετε πριν από την αφή της Ολυμπιακής φλόγας.

- Εστάλησαν επίσης δύο υπέροχα παραμύθια της Άννα – Μαρία Γώγουλα, μαθήτριας της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου.

- Εστάλησαν ακόμα πληροφοριακά υλικά (4σέλιδο, κάρτες διπλής όψης κλπ) που με επιλεγμένες μακέτες οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά τονίζουν την ανάγκη της μεγάλης προσοχής στις παγίδες που κρύβει το Διαδίκτυο.

Όλα τα παραπάνω υλικά εστάλησαν σε προορισμούς οι οποίοι από την πλευρά της ACT4PEOPLE και ACT4CHILDREN θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντική όπως:

- Στο Σύλλογο Άγιοι Ανάργυροι Θηβών Βοιωτίας, ο οποίος ασχολείται με τα παιδιά που έχουν αναπηρία (ΑΜΕΑ).

- Στο Δήμο Θηβαίων.

- Στο Δήμο Αλιάρτου.

- Στο Δήμο Ιλίου.

- Στο Δήμο Πετρούπολης.

- Στην Άννα Μαρία Γώγουλα.

- Στην Μεταξία Προβατάρη φίλη της οργάνωσής μας στον Άγιο Ανδρέα, η οποία θα τα διανείμει σε παιδιά.

- Στην Παγώνα Δεούδη στην Ξάνθη, φίλη της οργάνωσης μας η οποία θα τα διανείμει σε παιδιά.

- Στις παιδικές κατασκηνώσεις Κερασιάς Καρδίτσας, τις οποίες εποπτεύει ο Πατήρ Κυριακός.

- Στον Πρόεδρο του Ωδείου Δήμου Πετρούπολης κ. Ηλία Κυριακάκη.

- Στον Σύλλογο ΕΔΟΠ ΔΕΗ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μπίτζα ο οποίος θα τα διανείμει σε παιδιά εργαζομένων.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί από παντού πληροφορηθήκαμε, ότι το υλικό αυτό πρόσφερε χαρά στα παιδιά. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί την ανάγκη και την ευθύνη να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή.

Τέλος. Η ACT θα επαναλάβει με διακριτικότητα την διανομή ειδών διατροφής σε φίλους μας, ως ένα μικρό καλοκαιρινό δώρο αλληλεγγύης.

 Για την ACT4PEOPLE
για την ACT4CHLILDREN

 
 
Επίσκεψη του δημόσιου ΙΕΚ Περιστερίου με την ACT στην ΚΑΜΠΥΛΗ

Την 19/03/2010, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΑΜΠΥΛΗ, έγινε η περιήγηση των σπουδαστριών και σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Περιστερίου.

Είχε προηγηθεί συνεργασία του Προέδρου της ACT με την υπεύθυνη των σπουδαστών κ. Δώρα Παππά, και την διάθεση της επιχείρησης να προχωρήσει την επιμορφωτική αυτή επίσκεψη. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους της επιχείρησης, και τους έγινε στα πλαίσια του χρόνου που υπήρξε, ένα περιεκτικό και ουσιαστικό σεμινάριο, γύρω από τα θέματα της τυπογραφίας και των γραφικών τεχνών. Στο τέλος της επίσκεψης αυτής, δόθηκαν στις σπουδάστριες και σπουδαστές, έντυπα και βιβλία της ACT, καθώς και σημαντικά Πολιτιστικά έντυπα και προϊόντα, όπως το «Φως της Ολυμπίας» κ.α. Η ACT, θα συνεχίσει και σε αυτόν τον τομέα τις προσπάθειές της, πιστεύοντας πάντα ότι η μάθηση είναι το σημαντικότερο όπλο στα χέρια των ανθρώπων. Ήδη, και στα πλαίσια των ημερών που διανύουμε ξεκίνησαν τα προγράμματα αλληλεγγύης προς φίλους μας και φίλες μας.

Για την ACT4PEOPLE 
και ACT4CHILDREN

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 29-1-2010

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Γυμνασίου Ιλίου στην εταιρία ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕBE, με τη συνεργασία της ACT

ACT4PEOPLE
ACT4CHILDREN

 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η ACT4PEOPLE σε συνεργασία με την ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ, προώθησε την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του Β΄ Γυμνασίου Ιλίου στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Γραφικών Τεχνών ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Γενάρη 2010. Τριάντα μαθητές και μαθήτριες του συγκεκριμένου Γυμνασίου, θα ενημερωθούν διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης Γραφικών Τεχνών, θα συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε στάδιο της παραγωγής και θα τους δοθεί η ευκαιρία να προσθέσουν σημαντικά πράγματα στο γνωστικό επίπεδό τους, τα οποία ελπίζουμε ότι θα τους βοηθήσουν στις αποφάσεις για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. 

Πέραν αυτών, στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου θα δοθεί χρήσιμο υλικό της ACT4PEOPLE και ACT4CHILDREN, το οποίο επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει όλους γύρω από τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη περίσταση στην αποφυγή και την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Η ACT4PEOPLE και η ACT4CHILDREN, θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους προς κάθε τέτοια κατεύθυνση που μπορεί να ενεργοποιήσει θετικά και να συμβάλλει κοινωνικά.

Για την ACT

 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ACT.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η ACT 4PEOPLE και η ACT4CHILDREN προχώρησε στη συμβολή - χορηγία, σε προγραμμάτων βιβλίων και CD, τα οποία, θεωρεί ότι αφορούν θεατρικά έργα και μουσικές σημαντικές.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρόγραμμα του θεατρικού έργου «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ» του Όσκαρ Ουάιλντ, στον θεατρικό οργανισμό ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου. Παίζουν: Ζωή Αβραμίδου, Χριστίνα Σιμιτζή, Γιώργος Παπαευσταθίου, Δέσποινα Μακρή, Αυγερινός Σουλόπουλος, Μανώλης Καζαμίας, Αγάπη Παπαθανασίου. Θεατρική απόδοση: Μυρσίνη Σακκά, Σκηνικά: Αγγελίνα Παγώνη, Κοστούμια: Βεστιάριο Μαγικής Αυλαίας, Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λιόντης, Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Σιμιτζή, Στίχοι τραγουδιού: Αυγερινός Σουλόπουλος
  • Το πρόγραμμα του θεάτρικού έργου «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ» του Αντώνη Σιμιτζή, στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ. Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης. Παίζουν: Ελένη Φιλίνη, Χρήστος Φωτίδης, Σπύρος Θεοδόσης, Δημήτρης Βογιατζής. Εικαστικά: Αλέκος Φασιανός, Χορογραφίες: Δημήτρης Ιβάνωφ, Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Κοστούμια: Θόδωρος Τρανούλης, Βίντεο αρτ: Μπάμπης Περσίδης. Σχεδιασμός φωτισμών - Σκηνικός διάκοσμος - Επιμέλεια μουσικής - Επιμέλεια ύλης προγράμματος: Βασίλης Πλατάκης
  • Το πρόγραμμα του θεατρικού έργου «ΕΜΕΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ» του Γιώργου Βασιλειάδη, στο θεάτρο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΥΨΕΛΗ όπως επίσης και την πρόσκληση, τις αφίσες και την βασική αφίσα αυτοκόλλητου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Βασιλειάδης, Βοηθός σκηνοθέτη: Αντρέας Ορφανίδης. Παίζουν: Θεόφιλος Βανδόρος, Γιώργος Γεωργιάδης, Έλενα Γιαννακοπούλου. Σκηνογραφία: Γιώργος Βασιλειάδης, Σκηνογραφία: Κατερίνα Ζουράρη, Ενδυματολόγος: Κατερίνα Βαμβακά, Φωτισμοί: Αλέξης Πηλός, Μουσική: Γιώργος Γεωργιάδης, Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος, Φωτογραφίες: Όλγα Νικολαΐδου, Γιάννης Χριστοδούλου.
  • CD με την εξαιρετική μουσική «Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», των Δημήτρη Λέκα - Γιάννη Καλατζόπουλο. Από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, 2003 - 2004
  • Το βιβλίο «Σπάστε τον τοίχο» του Κώστα Σκηνιώτη.

Η ACT4PEOPLE και η ACT4CHILDREN στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες, αφού πιστεύει ότι αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

 
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ACT
Η ACT4PEOPLE και η ACT4CHILDREN, αποφάσισαν να συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, διακριτικά και προσεκτικά με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, την συμβολή με είδη διατροφής, σε φίλους και οικογένειας που γνωρίζουμε ότι η κρίση τους έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την καμπάνια της ACT4PEOPLE και ACT4CHILDREN στα Δημοτικά και Γυμνάσια - Λύκεια της Αττικής. Είναι ενδεικτικά στιγμιότυπα από την παρουσία μας στα σχολεία.

Η καμπάνια αφορούσε πρωτίστως την προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και επίσης αφορούσε τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Το θέμα των κινδύνων που υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό. Οι γονείς πρέπει να είναι αφυπνισμένοι στο θέμα αυτό. Στο site της ACT4CHILDREN υπάρχουν σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές γύρω από αυτό το ζήτημα, που συχνά - πυκνά απασχολεί την Ελληνική κοινωνία.

Η ACT θα συνεχίσει τις προσπάθειές της και στα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα.

Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο, το περιβάλλον και η προστασία του, η φτώχια και η καταπολέμησή της, η βία γενικότερα και ειδικά ενάντια στα παιδιά, ο πάσης φύσεως ρατσισμός, ο αναλφαβητισμός, η παιδική εργασία, είναι μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η αφύπνιση όλων, η ενεργός συμμετοχή, η διεκδίκηση και η αλληλεγγύη είναι εργαλεία και αρχές που πρέπει να διέπουν τις ενέργειές μας.

 ACT4PEOPLE

 
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Στα ανώγεια της Κρήτης, με την επιμέλεια, τη φροντίδα και την αγάπη του Γιώργου Μητρόπουλου, θα γίνουν αυτό τον Ιούλιο εκδηλώσεις πολιτισμού με αφορμή τις μνήμες, τις αναμνήσεις, και το έργο που κληροδότησε σε όλους ο Μάνος Χατζιδάκις. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από 14/07/09 έως 19/07/09 και έχουν την ονομασία «Η άνοδος των Ανωγείων».

Η Act 4 people Hellas - Δράση για τον Άνθρωπο, και η Act 4 children, θεωρούμε τις εκδηλώσεις αυτές ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αυτού του καλοκαιριού. Προτρέπουμε τους φίλους μας να παρακολουθήσουν και να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους την προσπάθεια αυτή. (Το e-mail του Γιώργου Μητρόπουλου: danai.p@mac.com).

 
 
Τα παιδιά σου κινδυνεύουν. . .

   Ελευθεροτυπία 19/1/09. σελ.63

 Τα νέα 23/1/09 σελ.49

 
 
Το περιβάλλον καταστρέφεται. . .

 

                                                                                       Τα Νέα 20/1/09. σελ.51

Η χολέρα επιστρέφει στο Λονδίνο. Ταραχές ξεσπούν στην Ευρώπη από τα κύματα των αφρίκάνων μεταναστών. Η οικονομία της Κίνας καταρέει. Νέες περιφεριακές συρράξεις απειλούν να τινάξουν τον πλανήτη στον αέρα. Δενε ίναι η πλοκή του τελευταίου βιβλίου του Στίβεν Κίνγκ, αλλά μερικά μόνο από τα μελλοντικά σενάρια που προκύπτουν από έκθεση για την παγκόσμια διαθεσιμότητα νερού.  

Τα νέα, 31/10/08 σελ. 1

 
 
Η φτώχεια χτυπάει την πόρτα σου . . .

Πριν από τρία χρόνια ιδρύθηκε η Μ. Κ. Ο Act4people και μιλήσαμε για την απειλή της φτώχειας, τότε κάποιοι γέλασαν ειρωνικά. Διότι δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν την φτώχεια που βιώνουν συνάνθρωποί μας καθημερινά. Σήμερα το φαινόμενο αυτό είναι εδώ.

 

Πάνω από 570.000 Ελληνες-που θε μπορούσαν να γεμίσουν δύο μεγάλες πόλεις σαν την Πάτρα και την Λάρισα- προστέθηκαν την χρονιά που πέρασε στην διαρκώς ογκούμενη στρατιά των "νεόπτωχων", που δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουνόύτε καν στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους, όπως το να τρώνε κανονικά, να θερμένονται σαν άνθρωποι και να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπή.

Του Γιώργη Μέρμιγκα

Ελευθεροτυπία 5/2/2009


jdkgfjsakjΤα νέα 20/1/09.σελ.16

Εθνος 19/1/09. σελ.20

Τα νέα 20/1/09. σελ.1

Ελευθεροτυπία 20/1/09. σελ.1

Εθνος 19/1/09. σελ.30 Τα νέα 20/1/09. σελ.11

 
 
Η ελευθερία σου περιορίζεται. . .

                                                                                                               Ελευθεροτυπία 20/1/09, σελ.14

   Ελευθεροτυπία 20/1/09. σελ.14

Ελευθεροτύπία 26/1/09 σελ.12

Το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής δημοσιεύεται στη διεύθυνση http://www.ajjp.org/campains/ViewOpenLetter.php

Τώρα ξέρεις και αν σε ρωτήσει κάποιος εξήγησε του γιατί σκλήρυνα. Παρ'όλα αυτά πίστεψε με κλαίω.  Κλαίω και έγω μαζί με εσένα. Οχι όμως γαι έναν, αλλά για δύο λαούς.

 Ελευθεροτυπία 26/1/09 σελ.12

 
 
Η ACT4 PEOPLE
Η ACT4 PEOPLE

Ανθρωπιστική αποστολή στην Ηλεία


 
 
 
Ζηνοδώρου 4-6, 104 42, Αθήνα | Τηλ./Fax. +30 210 5150113
Design, programming & maintainance: graphics.gr
 
 
English Francais Italiano Ελληνικά