ACT4PEOPLE ACT4PEOPLE
 
ACT4PEOPLE
Νέα
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
ACT4PEOPLE
Εκδόσεις
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Help line


H Ιδρυτική Διακήρυξη σε PDF »
Ιστορικό

Η ACT4 PEOPLE είναι μία οργάνωση που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν όμως δεν είναι νέοι στο χώρο αυτό. Έχουν ταξιδέψει με αποστολές, σε χώρες, σε περιόδους πολέμου και φυσικών καταστροφών, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι τη Σομαλία και στο Λίβανο, στη Λατινική Αμερική, στις χώρες της Ευρώπης. Σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Για να προσφέρουν βοήθεια ή για να καταγράψουν τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί

Ταυτότητα

Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται.
Πρόσφυγες, μετανάστες, παιδιά και γυναίκες, θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, φτώχειας και δουλεμπορίου αλλά και θύματα διακρίσεων και αποκλεισμών, ακόμα ανθρώπους θύματα της μάστιγας της εποχής μας, των ναρκωτικών, θύματα βιασμών (γυναίκες και παιδιά).

Παιδιά - θύματα παιδικής βίας στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία ακόμα και στα ορφανοτροφεία, τα παιδιά των φαναριών, που πεινάνε και κρυώνουν το χειμώνα, σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην πατρίδα μας, βρίσκουν κοντά μας την ευκαιρία να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια. Χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια αυστηρά ανεξάρτητη οργάνωση που βασίζεται σε Εθελοντές.
Ανθρώπους, σαν εσάς, σαν εμάς, σαν όλους μας.
Είναι μια οργάνωση που προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα παρηγοριά, ελπίδα, αισιοδοξία, θετική διάθεση, καλή σκέψη.
Οι εθελοντές της ACT4 PEOPLE δεν κάνουν θαύματα. Προφέρουν ότι καλύτερο μπορούν.
Τον εαυτό τους.

Η ACT4 PEOPLE είναι μία νέα οργάνωση που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν όμως δεν είναι νέοι στο χώρο αυτό. Έχουν ταξιδέψει με αποστολές, σε χώρες, σε περιόδους πολέμου και φυσικών καταστροφών, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι τη Σομαλία και στο Λίβανο, στη Λατινική Αμερική, στις χώρες της Ευρώπης. Σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Για να προσφέρουν βοήθεια ή για να καταγράψουν τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί.

Όραμα
 • Η προώθηση της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.
 • Η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την προώθηση των ιδανικών του ουμανισμού.
 • Η ανάπτυξη των κοινωνιών μας, με διαρκή δέσμευση, στην πολιτιστική και πολυπολιτισμική κατανόηση.
 • Η καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή η την ελευθερία του ατόμου.

Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων και η ανάπτυξη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις εθνότητας, φυλής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, φύλλου, γνώμης και κάθε είδους, ιδιαιτερότητας.
Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα προβλήματα των πιο καταπιεσμένων ομάδων της κοινωνίας που οξύνονται μέρα με την ημέρα.

Η δράση

Η αποστολή, είναι η πρόθεση μας. Οι εθελοντές - υποστηρικτές της ACT4 PEOPLE προσπαθούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων αδιάκοπα, με πίστη και ελπίδα.
Η βοήθειά μας συνίσταται σε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, ιατρική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, εφοδιασμό νοσοκομείων και δημιουργία σχολείων, οργάνωση επισιτιστικών κέντρων αλλά και κοινωνική επανένταξη, εκπαίδευση, και μεταφορά γνώσης.
Την κατάθεση μαρτυρίας, σε διεθνή και τοπικά βήματα ως προς την διάσωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατόμων, ή ομάδων ατόμων, όπου είναι δυνατόν να κατατεθεί μαρτυρία από αυτόπτες μάρτυρες.

Σκοποί
 • Η παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 • Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας στους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση του οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου των κατοίκων τους και τη μείωση της φτώχειας.
  Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, των βασικών κοινωνικών υποδομών, της βασικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και εισοδημάτων στις ασθενέστερες και μειονεκτικότερες ομάδες πληθυσμού και την οικειοποίηση των ωφελειών από τις τοπικές κοινωνίες.
 • Η οικοδόμηση και ενδυνάμωση των θεσμών, ο εκδημοκρατισμός και η προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ισότητα των δύο φύλων και η βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών στις τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 • Η αναπτυξιακή εκπαίδευση και η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στις αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η προβολή των προβλημάτων των αναπτυσσομένων χωρών στη χώρα μας.
 • Η καταπολέμηση των ναρκωτικών του Trafficking, γυναικών και παιδιών, της παιδικής πορνογραφίας, και του κάθε είδους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των ανηλίκων και ειδικά των παιδιών.
Στόχος

Ο Βασικός στόχος της ACT4 PEOPLE είναι να συνεργαστεί και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου για το κοινό καλό και για όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσφορά.

Εθελοντές

Ως μια μη κυβερνητική οργάνωση η ACT4 PEOPLE δουλεύει με εθελοντές και βασίζει σ’ αυτούς τις περισσότερες προσπάθειές της για την ισότητα και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλούμε λοιπόν εσάς, όλους εσάς που ενδιαφερθήκατε να διαβάσετε το site της ACT 4 PEOPLE, να συνεισφέρετε σ’ αυτήν την δύσκολη προσπάθεια, με οποιοδήποτε τρόπο. Η βοήθεια είναι πάντα δεκτή και αναγκαία. Ο καλύτερος τρόπος να προσφέρετε και να είστε σίγουροι ότι αυτή η προσφορά θα αποδώσει είναι να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της Οργάνωσης στα τηλέφωνα που δίνονται παρακάτω.

Εθελοντικά προγράμματα

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν εθελοντικά προγράμματα, που θα βοηθούν τους εθελοντές να κατατοπίζονται καλύτερα στην εργασία που θέλουν να προσφέρουν αλλά και να οργανώνονται καλύτερα οι προσπάθειες αυτές.

Μέθοδοι

Η ACT4 PEOPLE εργάζεται με σθένος για την υπεράσπιση των ιδεών της, απευθυνόμενη σε οποιοδήποτε εξουσιαστικό πρόσωπο η ομάδα προσώπων για να πετύχει τους στόχους της και να βοηθήσει τους αδυνάτους.
Μέσω συγκεντρώσεων, πράξεων και διαλόγων οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να ακουστούν, μέχρι να φτάσουν οι φωνές τους στα αυτιά αυτών που εξουσιάζουν άδικα και χωρίς ίχνος αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν.

Αποστολές

Η ACT4 PEOPLE είναι μια οργάνωση που επιδιώκει να βρίσκεται πάντα στον παλμό των γεγονότων. Γι’ αυτό φροντίζει να ενημερώνεται και σε κάθε ευκαιρία να συμμετέχει ή να οργανώνει αποστολές προκειμένου να υποστηριχτεί, διακηρυχτεί και εμπεδωθεί η διεθνής αλληλεγγύη.

 • Προς αυτήν την κατεύθυνση η πληροφόρηση και η ενημέρωση από εσάς για πράξεις και γεγονότα που εμπίπτουν σε όλα τα παραπάνω, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μας.
 • Προσπαθεί ακόμα με την εθελοντική βοήθεια. Η συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών για τους ανθρώπους και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη είναι κάτι παραπάνω από προτεραιότητα για μας.
Οι συνεργάτες

Οι άνθρωποι της ACT4 PEOPLE γνωρίζουν ότι μια ουσιαστική βοήθεια δεν μπορεί να δοθεί μόνο από μια ορισμένη ομάδα ατόμων, χρειάζεται μαζική προσπάθεια από όσο το δυνατό περισσότερα άτομα. Πέραν αυτών προσπαθεί και επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλες οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν τις ίδιες αρχές και τα ίδια πλαίσια δράσης, είτε αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα είτε σε χώρες του εξωτερικού.

Η Οικονομική υπόσταση

Η ACT4 PEOPLE είναι μία μη Κυβερνητική Οργάνωση, ανεξάρτητη, οικονομικά αυτόνομη, στηριζόμενη και στην δική σας εθελοντική προσφορά. Πηγές χρηματοδότησης αποτελούν συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων της Οργάνωσης. Πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών, Χορηγίες Εταιρειών και Ιδρυμάτων καθώς και κληροδοτήματα.

 
Ζηνοδώρου 4-6, 104 42, Αθήνα | Τηλ./Fax. +30 210 5150113
Design, programming & maintainance: graphics.gr
 
 
English Francais Italiano Ελληνικά