ACT4PEOPLE ACT4PEOPLE
 
ACT4PEOPLE
Νέα
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
ACT4PEOPLE
Εκδόσεις
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Help line


Νέα

Αφγανική κουζίνα 11/11/2016

Οι περισσότεροι από μας έχουν δει την υπέροχη ταινία Πολίτικη Κουζίνα καιέχουν δακρύσει  με την καταπληκτική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
Είναι η διαδρομή του ξενιτεμού και της προσφυγιάς, είναι οι δρόμοι της υποχρεωτικής αναχώρησης από τον τόπο σου, είναι η βίαιη εγκατάλειψη της εστίας σου και των φίλων σου, των μνημείων των γονέων σου.

Στις μέρες μας εκατομμύρια πρόσφυγες ξεριζώνονται βίαια από τον τόπο τους και αναζητούν σύνορο σωτηρίας σε κάποια άλλη χώρα. Ψάχνουν απεγνωσμένα  να ανακαλύψουν  μια επόμενη πατρίδα. Άλλοι, σπρώχνονται από την ανέχεια και τη φτώχεια και προσπαθούν να οικοδομήσουν μια ζωή αλλού, προκειμένου να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τους οικείους τους που αφήνουν πίσω.

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει δείγματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αγάπης για τους ανθρώπους που περνάνε σήμερα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Άλλωστε, ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά από ξενιτειά, από διωγμό, από προσφυγιά.

Η ACT κα η ΚΑΜΠΥΛΗ, σε συνεργασία με την Ράνια Μήτου, προχωρήσαμε στην παραγωγή ενός όμορφου εντύπου με συνταγές Αφγανικής κουζίνας.

Είναι συνταγές που η Ράνια κατέγραψε σε συνεργασία με πρόσφυγες που προσπαθούν να ζήσουν αυτή τη στιγμή στη δομή του Ελληνικού.

Είναι χαρά μας, να καταφέρουμε να τους προσφέρουμε λίγη χαρά και αυτοπεποίθηση μέσα από το έντυπο αυτό που θα τους χαρίσουμε.

 

 

                                                                                     Για την ΑCT


                                                                         Κωνσταντίνος Μ.Σκηνιώτης

 

 
 
Στείλτε τα δικά σας νέα, τις δικές σας ειδήσεις, τα δικά σας σχόλια...
 
επιστροφή »
 
Ζηνοδώρου 4-6, 104 42, Αθήνα | Τηλ./Fax. +30 210 5150113
Design, programming & maintainance: graphics.gr
 
 
English Francais Italiano Ελληνικά