ACT4PEOPLE ACT4PEOPLE
 
ACT4PEOPLE
Νέα
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
ACT4PEOPLE
Εκδόσεις
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Επικοινωνία

Help line


Νέα

Για τον Μανώλη και τον Νίκο 18/4/2011

Για τον Μανώλη και τον Νίκο

Αθήνα, 18/04/2011

Μέσα σε 40 μόλις μέρες γίναμε όλοι πολύ φτωχότεροι. Πραγματικά φτωχότεροι, όχι με όρους οικονομικούς και νομισματικούς που συχνά είναι ψεύτικοι, αλλά με όρους αληθινούς, πνευματικούς, ανθρώπινων σχέσεων, με όρους προάσπισης και προαγωγής του Πολιτισμού της Τέχνης των αρχών του Ουμανισμού. Γίναμε φτωχότεροι γιατί έφυγαν δύο άνθρωποι που αποτελούσαν λίθος στο οικοδόμημα που έχει τόσο μα τόσο ανάγκη κάθε κοινωνία, δηλαδή στο οικοδόμημα του ύφους της υπεράσπισης αρχών και υπεράσπισης για την ζωή.

Ο Μανώλης Ρασούλης και ο Νίκος Παπάζογλου, δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, δύο μεγάλες προσωπικότητες της Λαϊκής Τέχνης και του λαϊκού Πολιτισμού. Δύο άνδρες που με τις δικές τους δυνάμεις στηριγμένοι στην δύναμη και στην αξία που τους έδινε ο απλός κόσμος, οι νέες, οι νέοι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι πορεύτηκαν αταλάντευτα στον δρόμο που είχαν αποφασίσει.

Δύο άνδρες που σφράγισαν την εποχή τους, που συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στους αγώνες αυτού του λαού, που έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για να ανοίξουν δρόμο στους νεότερους από αυτούς καλλιτέχνες.

Γίναμε φτωχότεροι από την έλλειψη της φυσικής παρουσίας τους. Μας ανακουφίζει το γεγονός ότι θα έχουμε κοντά μας το πολύτιμο έργο τους. Μας προβληματίζει βέβαια το πώς οι άνθρωποι αυτό «θα αντικατασταθούν» από άλλους της δικής μας γενιάς. Καμιά φορά νοιώθουμε ότι στην πορεία των δεκαετιών κάπου υπάρχει ένα κενό, κάπου υπάρχει μια μαύρη τρύπα σε ότι αφορά την ύπαρξη ανθρώπων με αυτή την εμβέλεια.

Πάλι βέβαια σκεφτόμαστε ότι σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες προσωπικότητες, που ίσως βρίσκονται ακουμπισμένες σε κάποιο τοίχο μια διπλανής πόρτας, μακριά από τα φώτα άσκοπης δημοσιότητας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που διανύουμε οι άνθρωποι αυτοί θα βγουν στο φως και θα αποτελέσουν φάρους και οδηγούς για τους υπόλοιπους.

Για τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Παπάζογλου, για τον Νίκο και τον Μανώλη, για τις αρχές ήθους και στάσης ζωής που μας δίδαξαν ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να τους υποσχεθούμε.

Μακάρι ο νέος δρόμος που ξεκίνησαν να είναι δρόμος ανέφελος και ήρεμος. Καλό τους ταξίδι.

 

                                                                               Για την ACT4PEOPLE και

                                                                                 ACT4CHILDREN                                  

                                                                               Κώστας Σκηνιώτης

                                                   Μέλος της Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών

 
 
Στείλτε τα δικά σας νέα, τις δικές σας ειδήσεις, τα δικά σας σχόλια...
 
επιστροφή »
 
Ζηνοδώρου 4-6, 104 42, Αθήνα | Τηλ./Fax. +30 210 5150113
Design, programming & maintainance: graphics.gr
 
 
English Francais Italiano Ελληνικά